blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG myselfia
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Hmmm
Myselfia



Animéééééé
pridal Myselfia 22.12. 2017 o 16:15





  • Children Who Chase Lost Voices
    Príbeh sa točí okolo dievčaťa Asuny, ktorá trávi dni počúvaním zvláštnej melódie. Jej osamelosť končí, keď stretne tajomného chlapca, ktorý tvrdí, že prišiel z cudzej krajiny z Agarthy. ( Je to veľmi emotívne anime a spracováva tému smrti ,smútku a vysporiadaním sa so stratou blízkej osoby.)


  • Cowboy Bebop: Knockin' on Heavens Door
    Film je založený na televíznej sérii, začína v roku 2071. Mars je ohrozený! V predvečer sviatku Halloween exploduje na diaľnici blízko krátera, kde je husto osídlené mesto zrejme zasiahnuté chemickou zbraňou. Existuje vysoká odmena za zachytenie útočníkov, Bebop a jeho skupina sa objavia na scéne a dajú sa do práce. ( Bebop je taký pohoďak ktorý je mi naozaj sympatický tým svojim ležernym prístupom ku všetkému a vlastne celá jeho partička je fajn, hlavný záporák je sice hrozba no nemôžem si pomôcť nedokázala som ho neznášať ako to býva u väčšiny zloduchov ....skôr naopak.)


  • Castle in the Sky
    Pazu, mladík z baníckeho mesta, jedného dňa, zbadá padať z neba dievča menom Sheeta, ktorá má okolo krku záhadný modrý kameň, vďaka ktorému levituje. Čoskoro zistia, že je to mocný kameň, ktorý hľadajú nielen leteckí piráti, ale aj tajní vládni agenti. Kameň znamená nielen veľké bohatstvo, ale môže to byť aj kľúčom k Lapute - legendárnemu mestu, ktoré pláva na oblohe a skrýva nielen obrovské bohatstvo, ale aj obrovskú silu. (Na totmo anime sa dá naozaj zasmiať je tak príjeme uvoľnujúce a hravé skrátka pre celú rodinu. Príbeh má sympatické postavy a je plný akcie. A hlavná dvojica hrdinov je spolu strašne zlatá, skutočne sa k sebe hodia a od prvých minút ich stretnutia je to očividné. V niektorých anime mam pocit akoby dvojice boli tak trochu nevyvážene ale toto rozhodne nie je ten prípad.)


  • Metropolis
    Príbeh o chlapcovi a jeho strýkovi, súkromnom detektívi, sa odohráva v ďalekej budúcnosti, kde ľudia a roboty žijú spolu. Mnohí roboti sú nútení obsadiť vyhradenú oblasť a dostávajú úlohu iba obyčajných zamestnancov, čo samozrejme neprispieva k mieru alebo k harmonickému koexistencii. Keď sa chlapec stretne s Timou, je to stretnutie na ktoré sa nezabúda. (Nádherný príbeh a Timu som si hneď obľúbila , je to anime ktoré vo vás vyvolá rôzne pocity budete všetko prežívať z pohľadu Timy ktorá hľadá samu seba. A záver je veľkolepý a dojemný.)


  • My Neighbor Totoro
    Film, po ktorom sa postava Totora stala ikonou štúdia Ghibli a vlastne celkovou ikonou. Satsuke a jej malá sestra, Mei a jej otec sa presťahujú do nového vidieckeho domu. Ich matka je v nemocnici, otec má veľa práce, takže obe, obzvlášť malá Mei, majú dosť času na spoznanie nového domova. Čoskoro zistia, že dom a jeho okolie sú obývané rôznymi magickými bytosťami. Vďaka zvedavej Mei sa stretnú s temperamentným lesným duchom menom Totoro, s ktorým prežijú niekoľko dobrodružstiev vo svete, ktorý vidia iba detské oči. (Obsah vyššie je tak presný že, ani nemám čo dodať až na to že je to skutočne magický príbeh a vy tak ako ja zatúžite skočiť priamo do deja aby ste to zažili na vlastnej koži.)


  • Princess Mononoke
    V dávnych časoch sa v divokom lese začína mýtický boj medzi rozrastajúcou sa civilizáciou ľudí a božstvami zvierat, ktoré ovláda lesy. A tiež príbeh lásky dcéry bohyne vlka, presnejšie jej ľudského dieťaťa - princeznej Mononoke - a bojovníka za mieri medzi ľuďmi a prírodou - princa Ashitaky. ( Keď som to videla prvýkrat Mononoke ma tak trochu štvala miestami až liezla na nervy a bolo to hádam prvýkrat čo som neznašala hlavnú postavu, ale to za čo bojovala a týka sa to náš všetkých, snaha o zachovanie prírody za to jej patrí rešpekt. Toto anime je naozaj odrazom reality ľudia sú bezohľadní k svojmu okoliu a v honbe za vlastnou túžbou neváhaju zničiť všetko čo im príde do cesty.)


  • Spirited Away
    Desaťročná Chihiro cestuje spoločne s rodičmi autom ,keď sa zrazu dostanú na opustenú lesnú cestu vedúcu k tajomnému tunelu. Chihiro a jej rodičia objavujú to, čo považujú za opustený lunapark. Rodičia podľahnú atraktívnej ponuke občerstvenia v opustených stánkoch, ale čoskoro sa stanú prasatami. Chihiro sa snaží nájsť pomoc a narazí na tajomného chlapca menom Haku. Spoznáva duchov, ktorí žijú v nočnom parku v noci, a nájde si prácu u Yubaby, starej čarodejnice , ktorá vedie obrovské kúpele, ktoré navštevujú rôzne bytosti. Celý čas Chihiro hľadá spôsob, ako zrušiť prekliatie svojich rodičov a vrátiť sa do ľudského sveta. (No asi tak čo viac k tomu? Pozrite si to na vlastné oči )


  • Wolf Children
    Film je o rodičovskej láske a pokrýva príbeh trinástich rokov. Príbeh začína u devätnásťročnej Hany, ktorá sa zamiluje do "vlčieho muža". Ich láska je vzájomná a vedie k svadbe, po ktorej sa narodia dve deti, dievčatko Yuki a chlapec Ame. Všetko je v poriadku a nikto netuší o existencii malých"vlkodlačkov". Ale keď manžel Hany nečakane zomrie, Hana sa rozhodne presťahovať sa na vidieka ďaleko od mesta a tam svoje deti vychovať. (Taká rodinná sága... poznávate ich mamu ešte pred narodením potomkov, vidíte deti vyrastať, zažijete s ňou rôzne rodičovské trápenia pri výchove a ochrane ratolestí atď. Je to vlastne o rodine takže nečakajte nejaké akčné naháňačky alebo boj dobra so zlom. Myslím že nie každému sa to asi zapáči. Napriek tomu tento príbeh o odvážnej mamine má čo ponúknuť ako také oddychové sledovanie. )



Prístupov 8153
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Animéééééé
[ 22.12.2017] (príspevkov 2)